Round-up Rio

None

Goed nieuws voor de schoonspringers. Het bad waar zij in actie komen, heeft zijn oorspronkelijke blauwe kleur terug. Het water werd vorige week groen als gevolg van chemische reacties.

Bij het kogelslingeren behaalde Anita Wlodarzcyk niet alleen een gouden medaille. De Poolse, die voor haar sport elke ochtend negen gekookte eieren eet, vestigde ook een wereldrecord met haar worp van 82,29 meter. Tweede werd de Chinese Zhang Wenxiu (76,75m), derde de Britse Sophie Hitchon (74,54m).

Van alle felicitaties die de Britse turner Louis Smith na zijn zilveren medaille kreeg, sprong er een tussenuit. „J.K. Rowling heeft me gefeliciteerd”, meldde hij verheugd. De schrijfster van de Harry Potter-reeks stuurde hem een bericht via Twitter. Smith: „Een heel bijzonder moment.”

Winnen de Nederlandse hockeysters dinsdag van Argentinië, dan nemen ze het in de halve finale op tegen Duitsland.

    • ---