Liverpool en Fiorentina met een snufje Frank de Boer en FC Oss

Een oude bekende van FC Oss en Cambuur, vuurwerk van Engelse en Italiaanse topclubs en een vleugje Frank de Boer.

Het was weer een zuur weekend voor FC Groningen. Niet alleen omdat weer werd verloren, maar vooral de manier waarop: Kevin Vermeulen (Excelsior) wist wel raad met met de groen-witten. Het was ook het weekend waarin we weer eens hoorden van Will Grigg, de cultheld van Euro 2016.

Verder hield Gary Lineker woord en presenteerde hij Match of the Day in zijn onderbroek omdat Leicester City inderdaad kampioen was geworden.

3. Phillipe Coutinho (Liverpool)

Wat een heerlijke pot was dat zondag in Londen: Arsenal en Liverpool openden hun Premier League-seizoen met een 3-4. Jürgen Klopp heeft van Liverpool met een paar aankopen nu echt zíjn team gemaakt en dat smaakte naar meer. Een van hen, Sadio Mané, had een prima goal maar de vrije trap van Coutinho (hier vanuit andere standpunten) was een tikje belangrijker - want gelijkmaker kort voor rust - en van grote schoonheid:

2. Kevin van Veen (Scunthorpe United)

Twee jaar geleden door FC Oss weggeplukt bij de amateurs van JVC Cuijk en na een jaartje Jupiler League overgestapt naar het derde Engelse niveau. Bij Scunthorpe wisten ze na een half seizoen genoeg en Kevin mocht op huurbasis naar Leeuwarden. Deze zomer toch weer terug naar de League One en United, waar ooit naamgenoot Kevin Keegan z’n loopbaan begon, beleeft er lol aan. Jammer voor Mustapha Diallo (EA Guingamp) en Héctor Herrera (FC Porto) maar van een klein beetje chauvinisme is nog nooit iemand minder geworden.

1. Federico Bernardeschi (Fiorentina)

Nog een weekje en dan begint ook de competitie in Italië en Spanje weer. Zodoende vonden Valencia en Fiorentina elkaar dit weekend (2-1) om nog even te oefenen op het voetbalspel. De goal van de Italianen, die Kevin Diks op de bank lieten beginnen, verdiende dit weekend alle lof op zowel individueel- als teamniveau. Overigens ook van Italiaanse bodem: Andrea Candreva die bij zijn debuut voor Inter, en dus ook het debuut van Frank de Boer, tegen Celtic (2-0) lekker scoorde.

De Goal van het Weekend verschijnt elke maandag op nrc.nl. Inmiddels heeft de rubriek ook zijn eigen site.

    • Jules Seegers