KNVB

Advocaat na 3 maanden weg als assistent-bondscoach Oranje

Dick Advocaat stapt na drie maanden op als assistent-bondscoach. Dat heeft voetbalbond KNVB maandagochtend laten weten. Advocaat heeft tegen Voetbal International gezegd in gesprek te zijn met de Turkse club Fenerbahçe. De 68-jarige oud-bondscoach maakte bij drie oefenduels deel uit van de staf van het Nederlands elftal. „Ik ben verbaasd en teleurgesteld”, aldus bondscoach Danny Blind in een persbericht. „Hij gaf de indruk zich voor langere termijn te willen verbinden.” Ook technisch directeur Hans van Breukelen is „onaangenaam verrast”.

Advocaat is van mening dat de KNVB „niet verrast kan zijn”, zo zegt hij tegen VI. „Als er een clausule staat in het contract dat ik weg mag als zich een kans voordoet, moet je niet raar staan te kijken dat daarvan gebruik gemaakt wordt als het zover is.” (NRC)

    • Ward op den Brouw