Hink-stap-springen

Historisch debuut van Florant eindigt met 22ste plaats

Hinkstapspringer Fabian Florant is er bij de Olympische Spelen niet in geslaagd de finale te halen. De 33-jarige Nederlander kwam maandag tijdens de kwalificaties in het Olympisch Stadion in Rio de Janeiro tot een afstand van 16,51 meter. Daarmee eindigde Florant als 22e. Florant had 16,95 moeten springen of bij de beste twaalf moeten eindigen om zich voor de eindstrijd te plaatsen. Het was voor het eerst in de historie dat er een Nederlandse hinkstapspringer meedeed aan de Spelen. Florant kwalificeerde zich begin mei in het Amerikaanse Clermont, waar hij zijn eigen Nederlandse record aanscherpte tot 16,92. De Amerikaan Christian Taylor sprong maandag met 17,24 het verst, gevolgd door de Chinees Bin Dong: 17,10. (ANP)