Deel JFK-airport ontruimd na vermeende schoten

Het vliegveld in New York is weer vrijgegeven. Er kon niet worden bevestigd dat er is geschoten.

De weg naar terminal 8 werd door de politie uit voorzorg afgesloten. Foto: REUTERS/Stephanie Keith

Een deel van het John F. Kennedy Airport in New York is in de nacht van zondag op maandag tijdelijk ontruimd. Volgens Amerikaanse media zouden er schoten zijn gehoord in twee terminals.

Inmiddels heeft de politie het vliegveld weer vrijgegeven: er kon niet worden bevestigd dat er daadwerkelijk is geschoten in terminals 1 en 8. Ook zijn er geen mensen gearresteerd of gewond geraakt, zo laat de politie weten via Twitter:

Twitter avatar PANYNJ Port Authority NY&NJ Statement regarding situation at John F. Kennedy International Airport. #JFK #PAPD @PANYNJ @NY_NJairports https://t.co/eOBR0UnzVY

Twee mensen lieten de politie weten schoten gehoord te hebben. Hierop werden de in terminal 8 aanwezige mensen uit voorzorg geëvacueerd en toegangswegen naar de terminal werden afgesloten. Ook terminal 1 werd gesloten. Er werden bij nader onderzoek geen hulzen afkomstig van een vuurwapen gevonden. Ook op bewakingscamera’s was niets te zien.

Door een ground stop konden vliegtuigen enkele uren niet landen op het vliegveld. Dit zorgde voor vertraging voor het luchtverkeer in de regio. Enkele vliegtuigen werden omgeleid:

Twitter avatar flightradar24 Flightradar24 Delays growing as authorities resolve situation at JFK. Some inbound flights diverting. https://t.co/IDw48RS9RX https://t.co/ysjDTQY85a

De politie laat weten dat momenteel wordt onderzocht wat er precies is gebeurd.

    • Etienne Verschuren