Brand op boerderij kost 15.000 kippen het leven

Er raakten geen mensen gewond. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Kippen bij een ander pluimveebedrijf.
Kippen bij een ander pluimveebedrijf. Foto Bas Czerwinski / ANP

Bij een grote brand op een boerderij in de Drentse plaats Orvelte zijn afgelopen nacht circa vijftienduizend kippen omgekomen. Dat heeft de brandweer maandag laten weten, meldt persbureau ANP. Twee stallen brandden af, waarvan er één vol stond met pluimvee.

Bij de brand raakten geen personen gewond. Het vuur ontstond rond 02.30 uur. Tegen de tijd dat de brandweer arriveerde, waren de stallen al niet meer te redden. Door de hitte knapten ook een aantal hoogspanningskabels die over de boerderij liepen.

Rond 04.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Het woonhuis van de eigenaar liep geen schade op.

Volgens de brandweer is er bij het incident asbest vrijgekomen. De asbest is volgens de brandweer grotendeels op het terrein van de boer gebleven, doordat er nagenoeg geen wind stond ten tijde van de brand.

    • Casper van der Veen