Badminton

Nederlandse equipe naar huis na verlies koppel Piek/Muskens

Voor Eefje Muskens en Selena Piek zijn de Olympische Spelen voorbij. Het Nederlandse badmintonkoppel verloor maandag in de kwartfinales van het als vierde geplaatste duo Eun Kyung Jung/Chan Seung Shin uit Zuid-Korea. Na een boeiende partij van ruim vijf kwartier was de nederlaag een feit: 2-1 (21-13 20-22 21-14). Het Nederlandse duo hield langer stand dan verwacht. In de tweede game werkte het vier matchpoints weg. In de derde game kwamen de nummers elf van de wereldranglijst net tekort tegen het wisselvallige tweetal uit Zuid-Korea. Piek en Muskens waren de laatste Nederlanders die nog actief waren in het badmintontoernooi. Piek werd eerder met Jacco Arends uitgeschakeld in de groepsfase van het gemengd dubbel. (ANP)

    • Harry Meijer