Albert Verlinde na vijftien jaar weg bij RTL Boulevard

Na meer dan 2.600 uitzendingen vindt de entertainmentdeskundige het mooi geweest.

Verlinde zegt terug te kijken op een mooie tijd bij het succesvolle tv-programma
Verlinde zegt terug te kijken op een mooie tijd bij het succesvolle tv-programma Foto: Remko de Waal / ANP Kippa

Albert Verlinde zet na vijftien jaar een punt achter zijn werkzaamheden voor RTL Boulevard. Dat laat RTL maandag weten in een persbericht.

Verlinde was sinds 2001 vast panellid en hét gezicht van het succesvolle tv-programma. In die hoedanigheid zorgde hij voor gedenkwaardige tv-momenten door onder meer bewakingsbeelden van Yolanthe en Wesley Sneijder in een parkeergarage, en een vreemdgaande Georgina Verbaan uit te zenden.

In 2009 klaagden Verlinde en zijn toenmalige partner Onno Hoes omroep BNN en presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink aan. Voor het tv-programma van de zender was een zendertje verstopt in een prijs die daarvoor aan Verlinde was uitgereikt.

Albert Verlinde heeft het vaak over het privéleven van anderen. In 2014 stonden hij en zijn man in de spotlights. Even schrikken. Lees ons interview met de presentator terug: Roddelen is leuk. Tot het niet meer leuk is

Verlinde zegt terug te kijken op een mooie tijd bij RTL Boulevard:

“Het waren fantastische jaren met meer dan 2600 uitzendingen waar ik met hart en ziel onderdeel vanuit maakte. Ik heb er vreselijk van genoten en met veel plezier met iedereen voor en achter de schermen gewerkt.”

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard dankt “Mister Entertainment” in een reactie voor zijn jarenlange inzet:

“Wij respecteren zijn beslissing om te stoppen en sluiten een jarenlange, bijzondere samenwerking bij RTL Boulevard af waarbij we Albert bedanken voor al zijn input, creativiteit en betrokkenheid voor én achter de schermen.”

Verlinde zal op vrijdag 26 augustus voor het laatst te zien zijn in het programma, dat eind deze maand verhuist van het Mediapark in Hilversum naar het Amsterdamse Leidseplein.

    • Etienne Verschuren