Zevenduizend mensen geëvacueerd in Louisiana

De staat kampt met overstromingen na hevige regenval. De problemen zijn volgens de gouverneur voorlopig nog niet voorbij.

Ondergelopen straten in Hammond, Louisiana.
Ondergelopen straten in Hammond, Louisiana. AP / Max Becherer

In de Amerikaanse staat Louisiana zijn zevenduizend mensen geëvacueerd na hevige regenval. Dat meldt de gouverneur aan persbureau AP. Hij noemde de problemen nadrukkelijk “niet voorbij”, omdat op sommige plekken het water nog stijgt.

Zaterdag werd al de noodtoestand uitgeroepen nadat veel mensen in de problemen kwamen door het snel stijgende water. Eén iemand wordt vermist en drie mensen kwamen om het leven. Twee van hen kwamen om nadat hun auto onder water raakte, een ander verdronk nadat hij uitgleed en in het water viel.

Duizenden huizen zijn beschadigd geraakt door de overstromingen die vooral het zuidoosten van Louisiana en het zuiden van Mississippi treffen. Mensen worden uit auto´s, bomen en van daken gered. Om mensen te helpen zijn er ongeveer 1.700 soldaten van het leger gemobiliseerd; zondag werd de verwachting uitgesproken dat komende dagen nog eens 800 extra soldaten worden ingezet.

Een video van de lokale politie:

In het stadje Lake Arthur stijgt het water bijvoorbeeld naar verwachting meer dan 3 meter. Er wordt nadrukkelijk aan de bewoners van getroffen gebieden gevraagd om binnen te blijven.

    • Liza van Lonkhuyzen