internetverkoop

‘Winkels van Coolblue groeien tegen de trend in harder dan de website’

De winkels van online elektronicaketen Coolblue groeien harder dan de webshop. Dat zei bestuursvoorzitter Pieter Zwart zondag op BNR Nieuwsradio. „Op zijn zachtst gezegd opvallend”, vindt Zwart. Algemeen stijgt de internetverkoop en hebben veel retailketens het lastig. De verklaring die Zwart gaf, is dat de Coolblue-winkels het verlengstuk zijn van een goedlopende website. Coolblue (555 miljoen euro omzet in 2015, 1.800 werknemers) heeft vijf winkels in Nederland en binnenkort drie in België. Zwart meldde dat de omzet in 2015 is gestegen met 54 procent en in de eerste helft van dit jaar met 60 procent. Binnen een jaar moet de omzet volgens hem de grens van 1 miljard euro zijn gepasseerd. (NRC)

    • Mark Duursma