informatief

Stephen Fry: Out ThereNPO 2, 23.20-00.20u.

De Britse schrijver, acteur en presentator Stephen Fry (1957) onderzoekt in dit geprezen tweeluik de leefomstandigheden van LHBT’ers (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) over de hele wereld. Fry, zelf homoseksueel, reist onder meer naar Zuid-Amerika, Afrika, India en Rusland. Hij praat met mensen die strijden voor gelijke rechten, maar hij gaat ook de confrontatie aan met tegenstanders van homoseksuelen. Hij gaat eerst op bezoek bij popster Elton John en zijn echtgenoot David Furnish. Zij hielpen Fry om open te zijn over zijn geaardheid. In dit eerste deel reist Fry naar de Verenigde Staten, waar hij kennismaakt met de Reparative Therapy, een therapie die beweert de geaardheid van mensen te kunnen veranderen. Tijdens opnames van Out There in 2013 deed Fry, die kampt met een bipolaire stoornis, een zelfmoordpoging na een heftig interview met een minister in Oeganda, een land waar de doodstraf voor homo’s op de politieke agenda staat. Het gaat nu alweer een tijdje goed met Fry. Hij is sinds 2015 gelukkig getrouwd en won in hetzelfde jaar een Gouden Roos voor zijn gehele tv-oeuvre.

    • Auteur Onbekend