Eredivisie

Gelijkspel Ajax, zege Feyenoord

Drie dagen voor de eerste wedstrijd in de play-offs voor de Champions League tegen het Russische FK Rostov (dinsdag) verspeelde Ajax in eigen stadion punten tegen Roda JC. De ploeg van trainer Peter Bosz bleef steken op 2-2.

De Deense aanwinst Kasper Dolberg opende de score na acht minuten voor Ajax. Roda JC schoot in de eerste helft slechts eenmaal op doel, maar het schot van Adil Auassar in de zeventiende minuut was wel raak: 1-1. Vlak voor rust zette Dolberg Ajax weer op voorsprong. Tom van Hyfte bezorgde Roda in blessuretijd nog een punt.

Feyenoord heeft zondag de tweede competitiewedstrijd gewonnen. In de Kuip werd FC Twente met 2-0 verslagen, maar overtuigend was het spel van de thuisploeg niet.

Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord op voorsprong. Na een kluts kwam de bal voor de voeten van Jens Toornstra, die geen moment aarzelde en hard in schoot. De nieuwe Deense spits Nicolai Jørgensen maakte tien minuten voor tijd het bevrijdende tweede doelpunt voor Feyenoord.

Het gepromoveerde Go Ahead Eagles heeft het eerste punt binnen. In de Adelaarshorst werd het in een levendig duel 2-2 tegen NEC, dat begon met elf basisspelers met een buitenlands paspoort. Fransman Kévin Mayi maakte beide goals voor NEC.

    • Steven Verseput