Drie onontplofte bommen gevonden in Thailand

De onontplofte bommen houden waarschijnlijk verband met bommen die vorige week wel afgingen op toeristische bestemmingen.

Een gewonde vrouw wordt eerder deze week in de ambulance gedragen in Hua Hin.
Een gewonde vrouw wordt eerder deze week in de ambulance gedragen in Hua Hin. Reuters

Op het toeristische eiland Phuket en in de badplaats Hua Hin in Thailand zijn onontplofte bommen gevonden, in totaal drie. Dat schrijft The Bangkok Post. Bij een serie bomaanslagen afgelopen week kwamen vier mensen om het leven. Tientallen mensen raakten gewond, onder wie vier Nederlanders.

Twitter avatar BangkokPostNews Bangkok Post Unexploded bombs found in Phuket, Hua Hin https://t.co/6iQM3lM9mE https://t.co/q83BKHxFYC

Net als bij de bomaanslagen op donderdag en vrijdag op toeristische plaatsen waren mobiele telefoons een onderdeel van het ontstekingsmechanisme van de onontplofte bommen. Dat lijkt erop te wijzen dat de bommen af hadden moeten gaan in dezelfde reeks.

De Thaise politie maakte eerder dit weekend bekend dat het verwacht dat één persoon het bevel heeft gegeven voor de bomaanslagen op toeristenplaatsen. Explosieven ontploften in de provincie Surat Thani, op het eiland Phuket en in de stad Hua Hin. In totaal gingen elf bommen af, die bijvoorbeeld waren verstopt in plantenbakken.

Lees ook: ‘Als we vijf minuten eerder waren vertrokken, waren we bij de explosie geweest’

Vrijdag werden twee verdachten opgepakt voor de bommenserie. Niemand heeft tot de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen. De Thaise politie zegt niet te verwachten dat de aanslagen het werk zijn van een internationale terreurgroep.

    • Liza van Lonkhuyzen