Twee doden bij ontploffing kelderbox Schiedam

Een 4-jarige kleuter en een 18-jarige man bezweken aan hun wonden. Twee mannen raakten zwaargewond.

Archieffoto van een brandweerauto.
Archieffoto van een brandweerauto. Foto: ANP LEX VAN LIESHOUT

Een ontploffing vrijdag in een kelderbox in Schiedam heeft het leven geëist van een 4-jarig jongetje en een 18-jarige man. Dat meldt de politie Rotterdam. Twee 25-jarige mannen werden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

De brand in de kelderbox aan de Donker Curtiusstraat is waarschijnlijk het gevolg van het sleutelen aan een brommer waarbij benzinedampen zijn vrijgekomen, zo laat de politie via Twitter weten. De brand was snel onder controle:

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo De explosie op de #Curtiusstraat #Schiedam is vermoedelijk het gevolg van sleutelen aan een brommer waarbij benzinedampen zijn vrijgekomen.

Het 4-jarige jongetje, die in de flat boven de kelderbox woonde, overleed vannacht aan zijn verwondingen. De 18-jarige man bezweek zaterdag in het ziekenhuis. Ook hij woonde in de flat boven de kelderbox.

Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl Gewonden na brand kelderbox Schiedam - De vierjarige jongen is vannacht aan zijn verwondingen in het ziekenhuis over https://t.co/f6ju0DnhaK
Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl De 18-jarige man is nav de brand in de kelderbox in Schiedam aan zijn verwondingen overleden. https://t.co/f6ju0DnhaK

De Donker Curtiusstraat in Schiedam:

    • Etienne Verschuren