Noodtoestand afgekondigd na overstromingen Louisiana

Zeker drie mensen kwamen om bij overstromingen die het gevolg zijn van zware regenval.

De Verot School Road in Lafayette is één van de vele wegen in Louisiana die volledig blank staan. Foto: Reuters

Overstromingen in de Amerikaanse staten Louisiana en Mississippi hebben vrijdag aan zeker drie mensen het leven gekost. In Louisiana werd de noodtoestand afgekondigd, zo meldt CNN.

Een 68-jarige man verdronk nabij de plaats Zachary in Louisiana. De twee andere dodelijke slachtoffers zijn eveneens mannen. Eén van hen reed in een vrachtwagen toen hij door de stroming werd meegevoerd, de ander verdronk tijdens een reddingsactie. Eén man is als vermist opgegeven.

Tekst gaat verder onder de kaart.

Lees ook: New Orleans verzakt elk jaar 3 tot 5 cm.

Vooral het zuidoosten van Louisiana en het zuiden van Mississippi werden getroffen door zware regenval. Enkele dorpen zijn hierdoor volledig geïsoleerd geraakt en meerdere snelwegen werden afgesloten. Reddingswerkers haalden mensen uit auto’s, daken en bomen. Meer dan honderd mensen werden geëvacueerd en ondergebracht in een middelbare school. Verwacht wordt dat de zware regenval nog enkele dagen zal aanhouden.

Lees ook: Katrina heeft alles verpest.

In maart kwamen er in Louisiana nog drie mensen om door zware regenval. Het gebied is door de beruchte orkaanseizoenen vaak slachtoffer van hevige overstromingen. In 2005 eiste orkaan Katrina ruim 1.400 doden. Duizenden mensen verhuisden naar andere plekken.

    • Etienne Verschuren