Man valt passagiers Zwitserse trein aan, zeven gewonden

Enkelen van de gewonden zouden er ernstig aan toe zijn.

Een trein in Zwitserland. Foto WikiCommons

In een trein in Zwitserland heeft een man passagiers aangevallen met een mes. Daarbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie de dader. Dat melden Zwitserse media. De aanval zou zich hebben voorgedaan in het kanton Sankt Gallen, in de trein tussen de plaatsjes Buchs en Sennwald.

De dader zou een 27-jarige Zwitser zijn. De aanval vond zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur plaats. Naast het mes had hij volgens de berichten brandbare vloeistof bij zich, waarmee hij een vrouw overgoten zou hebben, aldus Zwitserse krant Blick. De trein zelf werd door hem in brand gezet. Verschillende passagiers hebben brand- en steekwonden opgelopen.

Volgens de Zwitserse nieuwssite 20 Minuten zijn de gewonden naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Sommigen van hen zouden er ernstig aan toe zijn. Onder de gewonden is volgens de berichten één kind.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

    • Guus Ritzen