Ajax gelijk tegen Roda, Sparta wint van PEC

Ondanks dat de Amsterdammers lange tijd met 2-1 voorstonden, verspeelden ze de wedstrijd in de blessuretijd.

Ajax-speler Bertrand Traore (r) mist grote kans. Foto ANP

Ajax is er zaterdagavond niet in geslaagd zijn tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. In de ArenA kwamen de Amsterdammers niet verder dan 2-2 tegen Roda JC.

Het is een uitslag die enigszins geflatteerd is, want Ajax stond lange tijd met 2-1 voor en was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. De 18-jarige Dolberg maakte al in de 8ste minuut de 1-0 voor Ajax, negen minuten later was Auassar van Roda trefzeker. Vlak voor rust maakte Dolberg de 2-1.

De tweede goal van Dolberg.

Twitter avatar SjorsvanVeen Sjors van Veen Kasper Dolberg scoring twice in the first half of Ajax - Roda JC. Especially the second one was quite nice. #Talent https://t.co/H6uM4fDsrE

En dat is de uitslag die nog een lange tijd in de ArenA op het scorebord bleef staan. Het duurde tot aan de blessuretijd van de tweede helft eer daar verandering in kwam. In de blessuretijd maakte Roda verrassend de gelijkmaker. Tom van Hyfte scoorde die uit een vrije trap die eigenlijk niet toegekend had mogen worden. Jairo Riedewald raakte bij de gestrafte overtreding zijn directe tegenstander niet.

Sparta wint van PEC

Sparta Rotterdam ging zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle. Voor het eerst in zes jaar tijd boekten de Rotterdammers - die dit jaar promoveerden uit de Jupiler League - weer een overwinning in de eredivisie. PEC Zwolle werd met 3-1 op de knieën gedwongen.

Nederlaag voor Vitesse

In Arnhem leed Vitesse een verrassende nederlaag van ADO Den Haag. Hoewel Vitesse de wedstrijd sterk begon en in de 21ste minuut op voorsprong kwam, wisten ze dit niet vast te houden. Het kostte ADO slechts twee goed uitgevoerde counters om de tweede zege van het seizoen op te eisen: de Hagenaars wonnen met 1-2.

Excelsior wint van Groningen

Eerder op zaterdagavond won Excelsior zijn tweede wedstrijd van het seizoen verrassend van FC Groningen. De Rotterdammers, thuis spelend in Stadion Woudestein, waren met 2-0 te sterk voor de ploeg uit Groningen.

Het is de tweede zege op rij voor de Rotterdammers, na de winst vorige week uit bij FC Twente (1-2). Dit in tegenstelling tot Groningen, dat na twee wedstrijden nog geen punten of goals gemaakt heeft en vorige week er hard onderuit ging tegen Feyenoord (0-5).

Doelman kopt op de lat

Ook nu begon Groningen niet sterk aan de wedstrijd. Al na twee minuten kopte Jurgen Mattheij de 1-0 binnen, na een voorzet van Ryan Koolwijk. In de slotminuut van het duel ging Groningen-doelman Padt mee naar voren maar kopte tegen de paal. Daarop volgde een Excelsior-counter waarin Vermeulen vanaf ver de 2-0 binnenschoot.

Heerenveen en Utrecht gelijk

De eerste wedstrijd van speelronde twee werd gister gespeeld in het Abe Lenstra Stadion. Daar speelde SC Heerenveen gelijk tegen FC Utrecht (2-2).

Zaterdagavond staan er nog drie wedstrijden op het programma. Ajax speelt thuis tegen Roda JC, Vitesse treedt aan tegen ADO Den Haag en om 20.45 uur begint PEC Zwolle tegen Sparta.

    • Guus Ritzen