Arrestatie in misbruikzaak Franse camping

Het gaat om een 32-jarige Franse man. Hij werd in de stad Lyon aangehouden en in voorlopige hechtenis genomen.

De camping ligt in de Ardèche, een streek die populair is onder Nederlandse toeristen. Foto: ANP ROMAIN LAFABREGUE

In de zaak rondom het misbruik van een Nederlands, achtjarig meisje op een camping in Frankrijk is een verdachte gearresteerd.

Volgens Franse media gaat het om een 32-jarige man, afkomstig uit de Ardèche waar het incident zich ook voordeed. Hij zou zijn gezien in de buurt van de camping en de politie was naarstig naar hem op zoek. De man werd vrijdag om 16.45 uur aangehouden in Lyon en in Largentière in voorlopige hechtenis genomen. Hij zou geen strafblad hebben.

De camping Du Vieux Pont, waar het incident zich afspeelde, ligt in de Ardèche:

Het meisje werd in de nacht van maandag op dinsdag misbruikt op camping Du Vieux Pont in Saint-Alban Auriolles, gelegen in de Franse Ardèche. Omstreeks drie uur ‘s nachts hoorden de ouders van het meisje haar gillen en verliet een man de tent.

Medisch onderzoek wees uit dat het meisje inderdaad was misbruikt. De ouders van het meisje deden hierop aangifte van seksueel misbruik en aanranding. De Franse politie zette vervolgens dertig agenten op de zaak.

    • Etienne Verschuren