Alle winkels en webshop MS Mode maandag weer open

De curatoren en Rabobank hebben een akkoord gesloten over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement.

Filiaal van kledingketen MS Mode. Foto ANP / Bas Czerwinski

De 130 winkels van MS Mode en de webshop die sinds vrijdag gesloten waren gaan maandag weer open. De curatoren en Rabobank - die in conflict waren - hebben een akkoord gesloten “over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement”. Dat hebben beide partijen zaterdagavond gezegd in een gezamenlijke verklaring.

Curator Frits Kemp, in de verklaring:

“Er ligt een goed akkoord, dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden. (…) Er zijn diverse gegadigden voor MS Mode waarmee gesprekken worden gevoerd en gevoerd gaan worden.”

De winkelketen werd donderdag failliet verklaard. De curatoren en de bank waren sinds MS Mode een week ervoor uitstel van betaling aanvroeg in conflict over hoe de de verkoopopbrengst van de winkels moest worden verdeeld. Bij MS Mode werken in Nederland 840 mensen.

Kleding voor zwaardere vrouwen

MS Mode verkoopt kleding voor zwaardere vrouwen en is in handen van Roland Kahn. De ondernemer zou zelf interesse hebben om het bedrijf door te starten, zo meldden ingewijden eerder tegen NRC. Vorig jaar bedroeg de jaaromzet van de keten 238 miljoen euro.

Door tegenvallende resultaten in Frankrijk en Nederland kwam MS Mode in de problemen. Ook zei de keten last te hebben gehad van de warme winter en de dollarkoers.

    • Guus Ritzen