Turnen meerkamp

Thorsdottir beste Nederlandse; negende

Eythora Thorsdottir werd donderdagavond negende in de meerkampfinale. Op dat onderdeel was dat de beste prestatie ooit van een Nederlandse turnster. Céline van Gerner presteerde in Londen met de twaalfde plaats uitstekend. Bondscoach Gerben Wiersma had vooraf een verbetering van die prestatie als een van zijn doelen gesteld. Terwijl Lieke Wevers, eveneens finaliste, zich vorig jaar al nadrukkelijk als kanshebster meldde om Van Gerner van de troon te stoten, was daar de plotse doorbraak van de Rotterdamse met IJslandse ouders. „Het is gelukt, superfijn”, zei Thorsdottir. „Ik begon wat onzeker. Logisch, dit was mijn eerste meerkampfinale op wereldniveau.” Olympisch goud was er voor de Amerikaanse meervoudig wereldkampioene Simone Biles. (ANP)

    • Harry Meijer