Tattoos als turner? Eindelijk kan het

Bart Deurloo is een stoere kerel met een uitdagende blik. Een beetje eigenwijs en bepaald niet op zijn mondje gevallen. En bovendien een heel goede turner.

Deurloo heeft een lichaam vol tattoos. Dat past bij de tijdgeest, maar in de turnsport was dat jaren not done, uit angst voor lage jurywaarderingen. Het jurykorps bestond uit overwegend conservatieve mannen, bij wie ze weinig appreciatie voor de inktplaatjes bevroedden.

Het bewijs daarvan is nooit geleverd, maar uit voorzorg geen tattoos, dat waren de mores. Ook Epke Zonderland huldigde die opvatting. Maar intussen is hij om, met een tattoo van de olympische ringen op zijn enkel.

Ook Deurloo trekt zich niets aan van tattoovijandige juryleden. Zijn rug is ruim beschilderd en op zijn rechterarm is amper een stukje wit vel zichtbaar. Daarnaast heeft Deurloo ook diverse piercings. Wat de juryleden daarvan vinden, zal hem een zalige rotzorg zijn. Het past bij zijn levensstijl, redeneert Deurloo, en dat hebben de mannen die zijn turnkunsten beoordelen maar te accepteren.

Deurloo werd woensdag vijftiende in de meerkamp, een voortreffelijke prestatie die volgens hem werd ondergesneeuwd door de affaire-Yuri van Gelder. Dat wilde hij gezegd hebben.