Surfen

Weer goud voor windsurfer Van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe.
Dorian van Rijsselberghe. Foto SANDER KONING/ANP

Vier jaar na zijn oppermachtige optreden in Londen is Dorian van Rijsselberghe ook in Rio de Janeiro olympisch kampioen geworden. De 27-jarige windsurfer uit Texel herhaalde in de baai van Guanabara het huzarenstukje dat hij in 2012 uithaalde voor de kust van Weymouth. Hij was meedogenloos voor zijn tegenstanders op het Braziliaanse water en verzekerde zich al ruim voor de afsluitende medal race, die zondag op het programma staat, van het olympisch goud.

Hij moet de race van zondag nog wel uitvaren, maar zijn voorsprong op de concurrentie is zo groot dat zij zelfs met de dubbele puntentelling niet meer aan de positie van Van Rijsselberghe kunnen tornen. Met zeven overwinningen in twaalf races in Rio bevestigde hij zijn capaciteiten.

    • Steven Verseput