Round-up

De Nederlandse dressuurruiters hebben naast de medailles gegrepen in de landenwedstrijd. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout kwamen in de Grand Prix en Grand Prix Special tot 75,517 procent, de vierde score.

Boogschutter Sjef van den Berg kansen op een olympisch medaille laten liggen. Nadat de 21-jarige in de halve finale met 7-3 had verloren van Fransman Jean-Charles Valladont, verloor hij ook de strijd om brons tegen Brady Ellison (VS): 2-6.

De Ethiopische atlete Almaz Ayana heeft vrijdag gestunt op de 10.000 meter. Ze veroverde het goud op de langste baanafstand in een wereldrecord van 29 minuten, 17 seconden en 45 honderdsten. Ayana liep het record uit 1993 van de Chinese Wang Junxia (29.31,78) uit de boeken.

De handbalsters hebben een punt gepakt tegen Zweden, Danick Snelder maakte in de slotseconde van de voorlaatste groepswedstrijd gelijk: 29-29. De ploeg houdt zo uitzicht op een plek in de kwartfinale.

De voetbalsters van de VS zijn uitgeschakeld. De titelhouders verloren na strafschoppen van Zweden in de kwartfinale. (ANP)

    • Steven Verseput