Heerenveen speelt ook tegen FC Utrecht gelijk

Heerenveen begon de competitie vorige week ook al met een gelijkspel tegen AZ.

Utrecht keeper Robbin Ruiter protesteert bij scheidsrechter Jeroen Manschot omdat hij bij zijn arm gepakt is.
Utrecht keeper Robbin Ruiter protesteert bij scheidsrechter Jeroen Manschot omdat hij bij zijn arm gepakt is. Foto ANP

Heerenveen heeft vrijdag met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. De Friezen kwamen via Luciano Slagveer op 1-0, maar Sébastien Haller en Bart Ramselaar bogen die achterstand in de eerste helft om in een 2-1 voorsprong. Na de rust tekende Reza Choochannejhad voor de gelijkmaker.

Na een voorzichtig begin opende sc Heerenveen na ruim 10 minuten de score. Slagveer scoorde na slordig werk van de defensie van FC Utrecht. Dezelfde Slagveer verzuimde daarna de marge te verdubbelen. Na dik een half uur kwam FC Utrecht op gelijke hoogte. Jeremiah St. Juste haalde Yassin Ayoub onderuit. Haller schoot de strafschop onberispelijk binnen. Luttele minuten later kwam FC Utrecht via Ramselaar op een 2-1 voorsprong.

Na de rust ging Heerenveen op jacht naar de 2-2, maar FC Utrecht kreeg aanvankelijk de beste kansen. Rubio Rubin en Haller strandden op doelman Erwin Mulder. Dure missers, want 20 minuten voor tijd scoorde Choochannejhad de dik verdiende gelijkmaker in het vermakelijke duel. Doelman Robbin Ruiter ging daarbij niet helemaal vrijuit.
Heerenveen begon de competitie vorige week ook al met een gelijkspel tegen AZ (2-2), FC Utrecht verloor toen met 2-1 van PSV.

(ANP)