Goud voor roeiers Head en Paulis

Ze finishten voor Canada en China. Het is de tweede Nederlandse gouden medaille op de Spelen.

Ilse Paulis en Maaike Head na de gewonnen finale vrijdagmiddag. Foto AP

De Nederlandse roeiers Maaike Head en Ilse Paulis hebben de gouden medaille gewonnen in de lichte dubbeltwee. Het roeikoppel won de race op overtuigende wijze in een tijd van 7.04,73. Canada eindigde als tweede (7.05,88), het brons was voor China (7.06,49).

Head en Paulis waren favoriet voor goud, ook in de halve finales haalden ze de snelste tijd. Het is de tweede gouden medaille die Nederland op de Spelen wint, na renster Anna van der Breggen tijdens de wegwedstrijd eerder deze week.

Volg hier ons liveblog: Dag 7: Goud voor Head en Paulis in lichte dubbeltwee
Twitter avatar MinPres Minister-president Net @ilsepaulis en @MaaikeHead gesproken en hen gefeliciteerd met gouden plak! Een ontzettend knappe prestatie! #Rio2016

Nu al meer dan in Londen

Voor de Nederlandse roeiers is het de tweede medaille op de Spelen in Rio. De vrouwen dubbelvier behaalden donderdag al zilver. Daarmee heeft Nederland nu al meer roeimedailles behaald dan in heel Londen 2012. Toen was er slechts één brons voor de vrouwen acht.

    • Guus Ritzen