Bokser Müllenberg komt te laat op gang en verliest

Aan het olympische avontuur van Peter Müllenberg is donderdag in Rio de Janeiro een einde gekomen. De 28-jarige bokser moest in de achtste finales van de klasse tot 81 kilogram zijn meerdere erkennen in de vijf jaar jongere Teimoer Mammadov uit Azerbajdzjan. Volgens de jury was Müllenberg alleen in de derde ronde de betere bokser: 3-0 (29-28 29-28 29-28).

Enrico Lacruz (-60 kg) werd dinsdag eveneens in de achtste finales uitgeschakeld. Nouchka Fontijn (-75 kg) is nu nog de enige Nederlandse troef in het olympisch bokstoernooi. De Europees kampioene uit Schiedam is direct geplaatst voor de kwartfinales en komt pas volgende week woensdag voor de eerste keer in actie.

Müllenberg had door het lengteverschil (1,83 meter tegen 1,96 meter) moeite om bij zijn boomlange tegenstander in de buurt te komen. Toch kwam hij met rechts een paar keer goed door. Mammadov op zijn beurt raakte Müllenberg eveneens stevig met een aantal directe stoten en soepele combinaties. Pas in de derde ronde, toen de Nederlander door de grote achterstand in punten een alles-of-niets offensief inzette, kwam Mammadov nog in de problemen.

„Mijn eerste ronde was niet goed, maar daarna ben ik sterk teruggekomen”, analyseerde Müllenberg. „Hij was in de derde ronde helemaal op. Ik dacht dat het genoeg was voor de overwinning, maar helaas zag de jury het anders. Dit is wel een domper. Meedoen aan de Spelen was mijn eerste doel en dat heb ik bereikt. ” (ANP)

    • Harry Meijer