Baanwielrennen

Nederland uitgeschakeld door val Van der Burg

De Nederlandse baanwielrenners zijn bij op de ploegachtervolging blijven steken in de kwalificaties. In het Rio Olympic Velodrome ging Joost van der Burg in de laatste ronde onderuit, zodat het Nederlandse team geen tijd neerzette. Van der Burg stond vrij snel weer op en hij lijkt niets ernstigs aan de harde val te hebben overgehouden.

Naast Van der Burg bestond het Nederlandse team uit Tim Veldt, Wim Stroetinga en Jan-Willem van Schip. Nederland gold niet als medaillekandidaat op dit onderdeel. Groot-Brittannië zette in de kwalificaties met 3.51,943 de beste tijd neer, gevolgd door Denemarken (3.55,396) en Australië (3.55,606).

In de kwalificaties van het vrouwentoernooi noteerde de Britse achtervolgingsploeg een wereldrecord. (ANP)