Nederlandse toeriste gewond bij bomaanslag Thailand

Ook raakten tien mensen gewond, van wie zes ernstig.

In de Thaise toeristische kustplaats Hua Hin is donderdagavond zeker één dode gevallen bij een dubbele bomaanslag. 22 mensen raakten gewond, onder wie een Nederlandse toeriste (23). Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Twitter avatar pakhead Jonathan Head Police in Hua Hin say 2 bombs killed 1 woman & injured 10 ppl, some seriously, some foreigners. Bombs 50m and 30 minutes apart.

Volgens de woordvoerder krijgt de 23-jarige vrouw bijstand van de Nederlandse ambassade. Ook staat het ministerie in contact met haar familie in Nederland. Persdienst AFP meldt dat een tweede Nederlander bij de explosies gewond is geraakt, maar dat kon het ministerie niet bevestigen. Vier van de andere gewonden verkeren in kritieke toestand. De dode zou een straatverkoper zijn.

De bommen waren verstopt in plantenbakken die zo’n vijftig meter van elkaar afstonden aan een drukke uitgaansstraat. De explosieven werden kort voor middernacht tot ontploffing gebracht met behulp van mobiele telefoons en deden zich twintig minuten na elkaar voor. Hua Hin is een populair toeristisch resort, niet ver ten zuiden van Bangkok.

Wie achter de explosies zit, is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart. In de omgeving zijn dokters opgeroepen om te helpen bij het verzorgen van de gewonden. Op bevel van de plaatselijke autoriteiten zijn nabijgelegen uitgaansgelegenheden gesloten uit vrees voor meer bommen.

Hua Hin is een populaire kustplaats onder buiten- en binnenlandse toeristen. Het komt niet vaak voor dat in Thailand aanslagen plaatsvinden in gebieden die bij toeristen in trek zijn.

Twitter avatar EdwinWiek Edwin Wiek Bombs in #Huahin were in plant pots, not in motorbikes. https://t.co/cJcfSLDoVw

Later meer.

    • Guus Ritzen