Voorarrest oprichter No Surrender verlengd

Klaas O. werd begin juli opgepakt en wordt verdacht van onder meer witwassen en afpersing.

O. richtte motorclub No Surrender in 2013 op, nadat hij uit Satudarah was gestapt uit onvrede met het beleid van die club. ANP

De oprichter en voormalige “generaal” van motorclub No Surrender blijft nog drie maanden vastzitten. Klaas O. werd begin juli opgepakt en wordt verdacht van onder meer witwassen, brandstichting en afpersing.

Daags na zijn arrestatie werd O. in zijn cel opnieuw aangehouden, omdat hij door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht wordt van betrokkenheid bij het beramen van een liquidatie.

De politie heeft de afgelopen jaren erg veel tijd en mankracht aan het onderzoek besteed tegen O..

De oprichter van de motorclub zou volgens financiële rechercheurs sinds 2007 veel geld uitgegeven hebben terwijl hij geen legale inkomsten heeft. Het OM denkt dat dit crimineel geld is. De verdenking van brandstichting komt voort uit het vermoeden dat O. een brandstichting zou hebben georganiseerd bij een huis van een voormalige vriend in Halsteren.

Lees ook: Jong en onschuldig?

Opgericht uit onvrede

O. richtte motorclub No Surrender in 2013 op, nadat hij uit Satudarah was gestapt uit onvrede met het beleid van die club. Onder meer Willem Holleeder was betrokken bij de oprichting van No Surrender. Eerder werden andere leden gearresteerd voor uiteenlopende misdrijven, zoals openbare geweldpleging, brandstichting, drugsbezit en -smokkel en afpersing. In februari stapte O. op als leider van de motorclub.

    • Maarten Back