Nederlanders krijgen medische behandeling na eten kebab

Negentien toeristen aten een broodje kebab in Berlijn. Negen moesten naar het ziekenhuis.

Kebab wordt bereid in een kebabzaak (niet de zaak waar de toeristen het broodje aten). Foto ANP

In Berlijn zijn negentien toeristen, onder wie vijf Nederlanders, erg ziek geworden nadat ze een broodje kebab hebben gegeten. Persbureau ANP meldt dat er hulpdiensten aan te pas moesten komen om de toeristen naar een ziekenhuis te brengen. Negen mensen zijn uiteindelijk opgenomen.

De kebabtent is inmiddels gesloten. Volgens ANP wordt de uitbater verdacht van nalatigheid, mishandeling door nalatigheid en overtreding van de levensmiddelenwet. De toeristen werden woensdagavond na het eten bij de zaak onwel.

Nederlands gezin

In het geval van de Nederlanders zou het volgens de Berliner Zeitung gaan om een vijfkoppig gezin. Zij schakelden de politie in en hebben volgens de krant medische behandeling gekregen.

Naast de Nederlanders werden veertien jonge vluchtelingen ziek van het eten. Zij waren vanuit Hesse op excursie in Berlijn. De Berliner Zeitung schrijft dat het vlees uit de kebabtent in beslag is genomen.

    • Guus Ritzen