Roompot overgenomen door Franse investeringsmaatschappij

Vakantieparken

De uitbater van vakantieparken en campings wordt overgenomen door investeringsmaatschappij PAI Partners.

Het Nederlandse Roompot Vakanties komt in Franse handen. De uitbater van vakantieparken en campings wordt overgenomen door investeringsmaatschappij PAI Partners.

Met de nieuwe eigenaar wil Roompot (281 miljoen euro omzet, 1.059 voltijdbanen) investeren in de uitbreiding en vernieuwing van de vakantieparken. Het bedrijf is nu in handen van Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis.

De partijen doen geen mededelingen over het betaalde bedrag voor de marktleider in vakantiehuizen in Nederland. Een gebruikelijke som in de sector is tien tot twaalf keer het bedrijfsresultaat. Bij Roompot zou dat gaan om 600 miljoen euro.

De uitbater van vakantieparken en campings bezit zo’n veertig vakantieparken in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast bemiddelt het bedrijf bij de huur van woningen in 150 andere parken. In 2015 verbleven volgens Roompot iets minder dan 2 miljoen mensen in een woning of op een camping van het van oorsprong Zeeuwse bedrijf.

Topman Jurgen van Cutsem zei woensdag dat het bedrijf zijn positie zal proberen te verstevigen en uit te breiden „door middel van strategische overnames en de herontwikkeling van bestaande kustlocaties”. Het bedrijf zoekt de groei noodgedwongen in de bestaande voorraad vakantiehuizen, omdat aan de Nederlandse kustlijn nog weinig ruimte beschikbaar is voor nieuwbouw. De herontwikkeling van de kustlocaties is volgens het bedrijf noodzakelijk om te voldoen aan de eisen van de tijd: de inrichting en voorzieningen van recreatiewoningen verouderen snel.

Na de overname wordt het personeelsbestand volgens Roompot uitgebreid naarmate het bedrijf groeit