Hypocriet van NOC*NSFEn Poetin dan, en Eurlings?

De Lord of the Rings Yuri van Gelder werd door NOC*NSF op het vliegtuig naar huis gezet, omdat hij zijn kwalificatie voor de finale een nacht in Rio ging vieren, met een borrel en een sigaretje. Zeldzaam hypocriet, NOC*NSF maakt Nederland er internationaal belachelijk mee. Wie vindt dat sport en alcoholgebruik zich niet met elkaar verstaan, moet om te beginnen nalaten om zijn presentatie op zo’n sportief evenement te laten sponsoren in het Holland Heineken House, door een van de grootste bierbrouwers ter wereld. Zeldzaam dom. Nooit meer na Rio mag ik hopen.

We staan voor samen excelleren, met respect voor afspraken en regels, zo geeft de chef de mission aan. Wij zijn een voorbeeldfunctie. Sprak de chef de mission over onze koning die niet lang geleden bier dronk met Poetin? Of refereerde hij aan het IOC-lid Camiel Eurlings, die een strafrechtelijk onderzoek heeft lopen wegens zware mishandeling van een ex- vriendin?

Het betreft hier het genadeloos naar huis zenden van een topsporter die een voorbeeldrol(!) heeft, waarbij het uitgaan en het drinken van een biertje absoluut niet past. Schandalig toch?

    • Frans M. Hoynck van Papendrecht