Faillissement aangevraagd voor winkelketen MS Mode

De bewindvoerders gaan op zoek naar een koper die het bedrijf wil doorstarten.

Exterieur van een winkel van M&S Mode in de Koopgoot in Rotterdam. Robin Utrecht / ANP

De bewindvoerders van MS Mode hebben donderdag faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Naar verwachting wordt dat donderdag ook uitgesproken. De salarissen moeten betaald worden en daar is geen geld voor, zegt bewindvoerder Cees de Jong.

Na het faillissement schiet uitkeringsinstantie UWV de salarissen voor. Intussen gaan de bewindvoerders, die na faillissement curatoren heten, op zoek naar een koper die het bedrijf wil doorstarten.

Lees ons achtergrondartikel over de winkelketen en de rol van de huisbank: Rabobank wil graag winkeltje spelen – en geld binnenharken

MS Mode, dat kleding verkoopt voor zwaardere vrouwen, is het grootste bedrijf van Roland Kahn. De ondernemer zou zelf interesse hebben om het bedrijf door te starten, zo meldden ingewijden eerder tegen NRC. De winkelketen heeft vierhonderd winkels en 2.300 werknemers. Vorig jaar had het bedrijf een jaaromzet van 238 miljoen euro.

MS Mode kwam in de problemen doordat resultaten in Nederland en Frankrijk tegenvielen. Ook had de winkelketen last van de dollarkoers en de warme winter.

In de afbeelding de kledingwinkels die failliet zijn gegaan tussen 2014-2016. Tussen haakjes het moederbedrijf/de investeerder.
1008kledingalles

    • door onze redacteuren