Explosie elektriciteitscentrale in China eist 21 levens

De explosie vond plaats in Danjiang, Centraal-China. Bedrijfsongelukken zijn helaas geen zeldzaamheid in het land.

De haven van Tianjin, waar vorig jaar een enorme industrieramp plaatsvond. Foto Vincent Du / Reuters

Bij een explosie van een hogedrukpijp op een elektriciteitscentrale in China zijn donderdag 21 doden gevallen. Zeker vijf mensen raakten gewond, van wie drie ernstig. Dat melden Chinese media.

De explosie vond plaats in Danjiang, een stad in de provincie Hubei in Centraal-China. De pijpleiding, die onder hoge druk stond, explodeerde door een breuk. Verdere details waren niet meteen beschikbaar.

Twitter avatar XHNews China Xinhua News #BREAKING: At least 21 killed in power plant blast in central China @BreakingNews https://t.co/dGr9hEnPmi

Veiligheid

Bedrijfsongelukken zijn helaas geen zeldzaamheid in China. Bijna precies een jaar geleden kwamen 173 mensen om bij een serie explosies in een chemische opslagplaats in de havenstad Tianjin. Vooral brandweermannen en politieagenten waren het slachtoffer.

Na deze ramp zei de Chinese regering haar inspanningen verder te verhogen om de veiligheid op industrieterreinen, elektriciteitscentrales en in mijnen te verbeteren. Echter, er wordt weinig gecontroleerd en veiligheidsvoorschriften worden vaak genegeerd.

    • Menno Sedee