Mede-oprichter Arianna Huffington stopt bij HuffPost

Huffington werkt aan een nog te lanceren start-up, Thrive Global, die zich richt op gezondheid en welzijn.

Arianna Huffington bij de Women of the Year-award van Glamour Magazine, New York, november 2014.
Arianna Huffington bij de Women of the Year-award van Glamour Magazine, New York, november 2014. Foto Lucas Jackson / Reuters

Arianna Huffington, mede-oprichter van de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post, stapt op. Dat schrijft The Wall Street Journal. Huffington werkt aan een nog te lanceren start-up, die zich richt op gezondheid en welzijn.

De 66-jarige Huffington tekende in juni vorig jaar een contract om tot 2019 directeur en hoofdredacteur van The Huffington Post te blijven. “Ik dacht dat ik het allebei kon doen”, zei Huffington, “maar toen we de start-up opbouwden, bleek dat dat mijn volledige aandacht opeiste.”

De start-up, Thrive Global, moet workshops en online cursussen voor bedrijven gaan bieden om het welzijn van hun medewerkers te verbeteren. Het bedrijf moet in de komende maanden worden gelanceerd. Huffington schreef eerder al boeken over gezondheid, zoals The sleep revolution: transforming your life, one night at a time en Thrive: the third metric to redefining success and creating a life of well-being, wisdom and wonder. Daarbij gaf ze lezingen over hetzelfde thema.

Eerder werd gedacht dat Huffington werkte aan een nieuw mediabedrijf, dat zou lijken op The Huffington Post - een gerucht dat Huffington zelf ontkent.

In 2005 begon Huffington The Huffington Post samen met de Amerikaanse zakenman Kenneth Lerer. Het platform (nu van AOL en Verizon Communications) groeide uit tot een van de grootste online mediakanalen in de Verenigde Staten. In april werd bekend dat Huffington toetreedt tot het bestuur van de Amerikaanse taxidienst Uber.

Lees ook: Deze Amerikaanse nieuwssites willen Nederland veroveren