De Thuiskok: Kip-involtini

©

Voor de liefhebbers van realitytelevisie en kookprogramma’s is Bastianich wellicht een bekende. Hij is namelijk een van de juryleden van Masterchef Amerika, een programma dat een kookwedstrijd combineert met Big Brother.

Bastianich is zelf geen chef-kok van beroep, waardoor zijn recepten tot de simpelere behoren in het boek Bij de meesters thuis. Dat doet echter niets af aan de smakelijke gerechten, die zijn alleen wat eenvoudiger en sneller klaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden). Halveer elke kipfilet horizontaal, zodat u 8 dunne lapjes krijgt. Leg ze tussen vellen bakpapier of plasticfolie en sla ze nog dunner. Kook de spinazie enkele minuten in kokend water. Laat hem goed uitlekken en druk overtollig vocht eruit. Hak de spinazie fijn en roer de dijonmosterd erdoor. Verdeel de spinazie over de bovenkant van de halve filets. Rol elke halve filet op en zet hem vast met een cocktailprikker. Leg de kip-involtini’s naast elkaar in een braadslee. Schenk de bouillon, olijfolie en witte wijn erover. Bestrooi alles met zeezout en versgemalen zwarte peper. Meng het paneermeel met de peterselie en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bovenkant. Bak het gerecht 30 minuten in de oven en serveer heet.

    • Sam de Voogt