Roompot Vakanties komt in Franse handen

De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners neemt de uitbater van vakantieparken en campings over.

Vakantievierders genieten in een van de parken van Roompot Vakanties. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Het Nederlandse Roompot Vakanties komt in Franse handen. Woensdag liet het bedrijf weten dat de investeringsmaatschappij PAI Partners de uitbater van vakantieparken en campings overneemt.

Door de overname hoopt Roompot uit te kunnen breiden. Het bedrijf is nu nog in het bezit van Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis. Dat een acquisitie aanstaande was, was al bekend. Het Financieele Dagblad meldde vorige maand dat Roompot met nog twee kandidaten in gesprek was over een overname. In een persbericht laat Roompot woensdag weten:

“De overname maakt het voor Roompot mogelijk om verder uit te groeien tot een aanbieder van kwalitatieve verblijfsrecreatie en de vele plannen die er liggen versneld uit te voeren.”

Bijna 2 miljoen gasten

Over hoeveel geld er met de acquisitie gemoeid is, willen de partners niets zeggen. De overname wordt waarschijnlijk eind volgende maand afgerond. Roompot is momenteel vooral actief in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. In 2015 bezochten iets minder dan 2 miljoen mensen een vakantiepark van het van oorsprong Zeeuwse bedrijf.

Lees hier over het succesverhaal van Roompot: Hoe een camping uitgroeide tot een vakantiehuizenimperium

Topman Jurgen van Cutsem zei woensdag dat het bedrijf zijn positie gaat proberen te verstevigen en uit te breiden “door middel van strategische overnames en de herontwikkeling van bestaande kustlocaties”. Na de overname wordt het personeelsbestand volgens Roompot uitgebreid. Het huidige management blijft nog voor minstens vijf jaar aan het bedrijf verbonden, zo is afgesproken met PAI Partners.

Sinds vorig jaar heeft Roompot een eigen wielrenploeg. Die wordt voortgezet onder de nieuwe eigenaar. Roompot behaalde vorig jaar een omzet van 281 miljoen euro, meldt persbureau ANP.

    • Casper van der Veen