Persoonsgegevens

Website gemeente Ede gehackt vanuit Oost-Europa

Ongeveer 3.700 Edenaren krijgen bericht van het gemeentebestuur dat hun persoonlijke gegevens mogelijk in handen zijn van hackers. Dat is het gevolg van een inbraak op de gemeentelijke website. Tussen januari 2015 en juli van dit jaar is de gemeentelijke database vanuit Oost-Europa ingezien, liet de gemeente woensdag weten. Volgens een forensisch onderzoeksbureau zijn er waarschijnlijk geen persoonsgegevens gestolen, maar het bureau kan dat ook niet uitsluiten. De hackers leidden mensen die het algemene contactformulier van de gemeente hadden ingevuld, door naar sites over afvallen en geld lenen. Het formulier is ondertussen verwijderd en de database is leeggehaald. Ede heeft de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gesteld. (ANP)

    • Auteur Onbekend