Piloten easyJet leggen opnieuw werk neer

Het betreft de derde staking in korte tijd. De piloten willen onder meer een beter pensioen.

De inzet van de stakingen blijft hetzelfde: de piloten willen een beter pensioen, meer rust tussen vluchten en hun salaris doorbetaald krijgen bij ziekte. Foto: ANP REMKO DE WAAL

De piloten van easyJet leggen opnieuw het werk neer. Donderdagochtend tussen 05.00 en 10.00 uur zal er op Schiphol door piloten worden gestaakt, zo meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) woensdagavond. Mogelijk blijven hierdoor donderdagochtend zeven vluchten aan de grond.

De VNV zegt de staking te betreuren, zo laat voorzitter Steven Verhagen weten:

“Geen piloot staakt voor zijn plezier, staken doet ons ook gewoon pijn, maar het easyJet-management laat ons gezien hun opstelling geen andere keuze.”

Het is de derde keer in korte tijd dat piloten van easyJet gaan staken. Op 14 juni gebeurde dat voor het eerst. Toen wist easyJet de staking te breken door vanuit het buitenland piloten in te vliegen die het werk overnamen.

Lees ook: Rechter geeft dubbel signaal in zaak easyJet.

Vorige week maandag werd voor de tweede maal gestaakt. Deze staking werd, net als nu het geval is, laat aangekondigd om te voorkomen dat easyJet stakingbrekers kon inzetten. De overlast was bij deze staking groot omdat vluchten ook na het beëindigen van de staking door easyJet werden geannuleerd, zo zegt de VNV.

De inzet van de stakingen blijft hetzelfde: de piloten willen een beter pensioen, meer rust tussen vluchten en hun salaris doorbetaald krijgen bij ziekte.

    • Etienne Verschuren