Feyenoord-keeper

Maker pop Kenneth Vermeer verdacht van doodsbedreiging

De man die tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord een pop aan een strop toonde die Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer moest voorstellen, wordt verdacht van bedreiging met de dood of zware mishandeling. Dat blijkt uit de tenlastelegging. Ferdi T. had de pop voor de wedstrijd aan een touw over een reling in de ArenA gehangen. Hij wordt ook verdacht van het beledigen van Vermeer, die tot 2014 bij Ajax speelde. T. staat op 24 augustus voor de politierechter, liet het OM in Amsterdam weten. Na het incident op 7 februari kreeg de Wageninger van Ajax al een stadionverbod. De club zelf kreeg ook straf, onder meer een boete van 10.000 euro, omdat de KVNB vond dat Ajax eerder had moeten reageren toen de pop werd opgehangen. (ANP)

    • Auteur Onbekend