Dit zijn de films die we deze week voor je bespreken

‘Out of Love’ wil een studie zijn naar waarom mensen bij elkaar blijven, ondanks dat ze elkaar mentaal en fysiek terroriseren. In de buddyfilm ‘Skiptrace’ met Jackie Chan en Johnny Knoxville groeit juist de band.

 • ●●●●

  Café Society Drama

  Het is weer tijd voor de jaarlijkse Woody Allen, en om met de deur in huis te vallen: het schijnbaar lichtvoetige Café Society is geen meesterwerk maar wel een plezierige en verrassend melancholieke film. Zoals wel vaker bij Allen leidt (geïdealiseerde) liefde uiteindelijk niet tot geluk of voldoening. De liefde raakt onderweg gecorrumpeerd. Dit maakt van Café Society, dat een paar memorabele oneliners bevat, een bitterzoete film die dieper gaat dan op het eerste gezicht lijkt. Lees de recensie: Bitterzoete Allen met schitterend camerawerk

  Regie: Woody Allen. Met: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Corey Stoll. In: 52 bioscopen.

 • Lees ook: Interview Jesse Eisenberg & Woody Allen - Jesse Eisenberg, superfan van Woody Allen, speelt de hoofdrol in diens ‘Café Society’. Bij Allen is alles no-nonsense
 • ●●●●●

  Dukhtar Wereldcinema

  Het gruwelijke verhaal over een moeder die met haar minderjarige dochter op de vlucht moet om uithuwelijking aan een bejaarde stamoudste te voorkomen wordt verteld alsof het een sprookje is en een spannende achtervolgingsthriller. Daardoor zendt de film teveel tegenstrijdige signalen uit. De wreedheid van de op werkelijke praktijken gebaseerde vertelling wordt verzacht door zoveel zoveel betoverende landschapshots en close-ups van de onuitgesproken opvlammende romance tussen moeder Allah Rakhi en vrachtwagenchauffeur Sohail, die na wat melodramatisch tegensputteren besluit het tweetal te helpen, dat het aan exploitatie grenst. Voor je het weet word je als toeschouwer alleen maar verliefd op die mooie donkere ogen. Lees de recensie: Hoe Pakistaans is ‘Dukhtar’ echt?

  Regie: Afia Nathaniel. Met: Samiya Mumtaz, Mohib Mirza, Saleha Aref. In: 17 bioscopen

 • ●●●●●

  Equals Sciencefiction

  Na een ramp waarbij vrijwel de hele aarde is vernietigd, hebben machthebbers een uiterst uniforme samenleving vol in klinisch wit geklede, dociele burgers gecreëerd. Het hebben van emoties wordt in de nabije toekomst als ziekte gezien die moet worden uitgebannen. Dus als Silas gediagnosticeerd wordt als drager van een emotie-gen, betekent dat het einde van zijn leven. Totdat hij de ook besmette Nia ontmoet en de twee allerlei onbekende gevoelens ondergaan en samen ontdekken dat liefde best een prettige gewaarwording is. Lees de recensie: Als dit passie is, laat dan maar zitten

  Regie: Drake Doremus. Met: Nicholas Hoult, Kristen Stewart, Guy Pearce. In: 13 bioscopen

 • ●●●●●

  Bad Moms Slapsticks

  Het team achter de Hangover-films maakte een slapstick die à la Bridesmaids, Bachelorette en Bad Teacher alle rolpatronen op z’n kop zet. Het is een film die het tafelkleed onder de feestmaaltijd van het perfecte gezin uittrekt en met een grote grijns en passant ook het servies aan diggelen laat vallen. Het is even schrikken dat het tot 2016 moest duren voordat er een Amerikaanse mainstreamfilm kwam waarin moeders ook een avondje uit mogen. En nog meer hoe weinig subversief zo’n film dan echt kan zijn. Lees de recensie: Amerikaanse moeders mogen avondje uit

  Regie: Pieter Van Eecke. In: 14 bioscopen

 • ●●●●●

  Out of Love Drama

  Out of Love wil een studie zijn naar waarom mensen bij elkaar blijven, ondanks dat ze elkaar mentaal en fysiek terroriseren. Het debuut van regisseur Paloma Aguilera Valdebenito (1982), wier afstudeerfilm Blijf bij me, weg lovend werd onthaald, opent met jonge mensen die verliefd worden. Twee ontheemde zielen in een onbestemde stad roepen de onscherpe achtergronden en het ‘internationale Engels’ in de film. Lees de recensie: Opeenvolging van ruzie- en goedmaakscènes

  Regie: Paloma Aguilera Valdebenito. Met: Naomi Velissariou, Danil Vorobyev. In 15 bioscopen

 • ●●●●

  Skiptrace Actieslapstick

  Jackie Chan en Johnny Knoxville samen in een film. Het levert een bijna nostalgisch aandoende komische knokfilm op. Voor extreme stunts is er tegenwoordig YouTube en de edele vechtkunsten lijken gekaapt door de superheldenfilms. Het is dus wel weer eens verfrissend om een stuntfilm te zien waar zoveel ongein, inventiviteit en plezier vanaf spat, dat je je realiseert hoe grauw en grimmig het actiegenre momenteel geworden is. Lees de recensie: Echte stunts, zonder grimmigheid

  Regie: Renny Harlin. Met: Jackie Chan, Johnny Knoxville. In: 29 bioscopen