‘Aangifte van verkrachting achtjarig meisje op camping’

Het meisje, dochter van Nederlandse ouders, zou in haar tent op een camping in Frankrijk zijn verkracht.

Politie in de Franse stad Rouen, beeld ter illustratie. Matthieu Alexandre / AFP

De Nederlandse ouders van een meisje dat op vakantie in Frankrijk zou zijn verkracht, hebben volgens Franse media aangifte gedaan. Het meisje zou in de nacht van maandag op dinsdag zijn verkracht op camping Du Vieux Pont in Saint-Alban Auriolles, in het zuiden van Frankrijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt nog niet bij de zaak betrokken te zijn.

De regio van de camping; de tekst loopt door onder de kaart.

Het meisje sliep in een tent naast die van haar ouders, zo schrijft het Franse Metro News. Omstreeks 3 uur ‘s nachts hoorden ze haar gillen en verliet een man de tent.

Er zouden dertig agenten op de zaak zijn gezet, maar de zoektocht heeft nog niks opgeleverd. De krant Le Matin schrijft dat het meisje nog niet is gehoord, maar dat haar medische onderzoek lijkt uit te wijzen dat de aanklacht klopt.

De regio Ardèche werd eerder opgeschrikt door verkrachtingen. Tussen de jaren 2010 en 2012 werd een aantal minderjarige vrouwen tussen de 6 en 17 jaar op campings in die regio verkracht. De Fransman Sébastien Dutheil werd daarvoor in 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertien jaar.

    • Liza van Lonkhuyzen