Toerisme

‘Minder Aziaten naar Nederland door dreiging’

Door de recente terroristische aanslagen in Europa komen er dit jaar waarschijnlijk minder Aziatische toeristen naar Nederland. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing) rekent nu voor heel dit jaar op 5 procent minder Chinezen en 10 procent minder Japanners. Begin dit jaar ging het NBTC er nog vanuit dat er juist meer Aziatische toeristen zouden komen. Maar uit angst voor aanslagen kiest een deel van de vakantiegangers uit China en Japan nu waarschijnlijk liever een andere reisbestemming, denkt het NBTC.

Vorig jaar groeide het aantal Chinezen dat ons land aandeed, nog fors. In 2015 kwamen in totaal 300.0000 toeristen uit China, ruim eenvijfde meer dan het jaar ervoor. Het aantal Japanners daalde in die periode, met 15 procent naar zo’n 125.000. (ANP)

    • Leonie van Nierop