De Thuiskok: Gegrilde omelet

©

Het eerste Thaise restaurant ter wereld dat een Michelinster kreeg is Nahm, dat binnen zes maanden na de opening in het Londense hotel The Halkin werd bekroond. De chef-kok is David Thompson, die geldt als een van de grootste experts op het gebied van de Thaise keuken. Dit ontbijtgerecht komt van zijn hand.

Maak eerst een bootje van bananenblad. Hiervoor zijn 2 stukken schoon bananenblad nodig: eentje van 30 x 25 cm en het andere iets kleiner. Gebruik het grootste stuk als basis en leg het met de donkerste kant omlaag. Leg het kleinere stuk met de donkere kant omhoog erop. Vouw nu een korte kant samen, vouw de hoeken in elkaar en maak de lange kanten van de boot bol. Zet het einde vast met een cocktailprikker. Doe hetzelfde aan de andere korte kant. Als u geen bananenboom bij de hand heeft, volstaat een gietijzeren pannetje ook.

Klop de eieren los met de vissaus, peper en lente-ui. Schenk het mengsel in het bananenbootje en rooster het boven een houtskoolvuur (of bak het 3-4 minuten in een gloeiend hete gietijzeren pan) tot de omelet net gestold en de onderkantlicht geblakerd is. Laat de omelet voor het serveren even afkoelen. Serveer er gestoomde rijst bij.

    • Sam de Voogt