Randstad koopt vacaturesite Monsterboard

De uitzendorganisatie neemt branchegenoot Monster Worldwide over, waar Monsterboard onderdeel van is.

Hoofdkantoor van Randstad in Diemen. Foto: Koen van Weel / ANP

Randstad neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide over. Met de deal is omgerekend zo’n 387 miljoen euro gemoeid. Dat maakt de uitzendorganisatie dinsdag bekend. Monster Worldwide is in Nederland vooral bekend van vacaturesite Monsterboard, dat onderdeel is van de onderneming.

Voor de overname, die nog moet worden goedgekeurd door toezichthouders, betaalt Randstad ruim 3 euro per aandeel. Monster Worldwide zal onder de eigen naam blijven opereren. Randstad-bestuursvoorzitter Jacques van den Broek spreekt van verschillende maar complementaire delen van dezelfde industrie:

“Door zijn makkelijk te gebruiken digitale, sociale en mobiele oplossingen, past Monster precies bij Randstad. Op deze manier willen we het aanbod en de vraag naar arbeidskrachten nader tot elkaar brengen.”

Randstad gaat ervan uit dat de overname van het in veertig landen actieve Monster Worldwide in het vierde kwartaal van dit jaar is afgerond.

Reeks overnames Randstad

Randstad heeft in korte tijd enkele branchegenoten overgenomen. Zo kwam in juni naar buiten dat Twago, een platform voor freelanceklussen, wordt overgenomen. Die maand werd tevens het Japanse bedrijf Careo gekocht. Daarmee verdubbelde ’s werelds op een na grootste uitzendconcern zijn aanwezigheid in de regio rond Tokio, de belangrijkste markt in Japan. Even daarvoor was al 102,5 miljoen euro neergeteld voor het Italiaanse uitzendbedrijf Obiettivo Lavoro.

Volgens Randstad blijft het voorlopig bij deze overnames en wordt de tijd genomen om de aangekochte bedrijven in het bedrijf in te passen.

    • Etienne Verschuren