Pret met de Joker en Deadshot

In het universum van Superman, Wonder Woman en de Flash waren de superschurken altijd het meest interessant. Al die perfecte helden in hun smetteloze felgekleurde maillots met hun goddelijke onkwetsbaarheden zijn dodelijk saai. Het is de reden dat uitgever DC Comics, de verliezer in de race voor de beste superheldenfilms, deze zomer met Suicide Squad komt. Na het teleurstellende Superman v Batman heeft deze Guardians of the Galaxy-kloon veel goed te maken in de ogen van een kritisch filmpubliek. Dat moet geen grote opgave zijn. Personages als de Australische Captain Boomerang, de Joker en Deadshot kunnen lekker losgaan, in tegenstelling tot de eerder genoemde humorloze flutfilm eerder dit jaar. Natuurlijk kan een nieuwe stripheldenfilm-franchise niet zonder een mobiele game. Suicide Squad: Special Ops is een rechttoe-rechtaan first-person-shooter waar je alleen maar hoeft te swipen om te mikken en te bewegen, het schieten gaat automatisch. Verwacht geen Doom of Halo en dan komt het wel goed. Net zoals je bij de films van DC de meeste pret beleeft: door de lat laag te leggen.

    • Hans Klis