Pogba voor recordbedrag naar Manchester United

De Franse international maakt voor zeker 105 miljoen euro de overstap van het Italiaanse Juventus.

Pogba bereikte deze zomer met zijn land Frankrijk de finale van het EK 2016.
Pogba bereikte deze zomer met zijn land Frankrijk de finale van het EK 2016. Foto: AFP PHOTO / Valery HACHE

De Franse voetballer Paul Pogba gaat voor een recordbedrag van minstens 105 miljoen euro van Juventus naar Manchester United. Dat maken de Engelse en Italiaanse club via de officiële kanalen bekend. Het gehele bedrag moet in twee jaar tijd worden betaald. Afhankelijk van sportieve prestaties komt er nog eens 5 miljoen euro bij.

Pogba tekent een contract voor vijf jaar, met een optie voor nog één seizoen. Het is niet de eerste toptranfser voor United; eerder wist de club al coach José Mourinho en topschutter Zlatan Ibrahimovic aan te trekken.

De 23-jarige middenvelder onderging maandag al de noodzakelijke medische keuring in Manchester.

Recordbedrag

De 105 miljoen euro vast en 5 miljoen flexibel overtreffen het bedrag dat Real Madrid in 2013 overmaakte naar Tottenham Hotspur voor Welshman Gareth Bale: 100 miljoen euro. Pogba is nu dus de duurste voetballer aller tijden.

Terugkeer

Het is niet voor het eerst dat Pogba uitkomt voor The Red Devils. In het seizoen 2011-2012 speelde hij er al, maar kwam hij slechts drie keer in actie. Hij vertrok daarop transfervrij naar Turijn, om daar een vaste kracht te worden in de selectie van Juventus. Daar werd hij viermaal kampioen, won hij drie keer de Italiaanse supercup en pakte hij tweemaal de beker. Vorig jaar verloor Juve de finale van de Champions League met 3-1 van FC Barcelona.

Pogba speelde 38 duels voor het Franse nationale elftal, waarin hij zes keer scoorde.