Piratenschip als discoboot

Nieuwe games

Zin in een feestje? Dan kun je beter vierkantjes overhoop schieten dan een piratenspel spelen. Age of Booty is ondanks de titel en Salou-setting oersaai. Gelukkig vrolijkt de Suicide Squad voor opvrolijking.

Age of Booty: Tactics is een dubieuze titel, zelfs voor een piratenspel. Als je in het eerste decennia van deze eeuw volwassen bent geworden dan associeer je booty eerder met heen en weer schuddende billen in muziekclips dan met schatkisten vol goud. Hoe grappig deze mentale zijsprong ook kan zijn, het is duidelijk dat Age of Booty – om een Destiny’s Child begrip te gebruiken – verre van ‘Bootylicious’ is.

Dit spel is een slap aftreksel van het al net zo gebruikersonvriendelijke Civilization Revolution. Het duurde twee jaar voordat Age of Booty de overstap maakte van iOS naar Android, en ondanks wat toevoegingen voelt het spel uiterst gedateerd.

Met een piratenboot, die niet zou misstaan als varende disco in een vakantieoord als Salou, moet je de zeven zeeën bevaren. Dat doe je strategisch vakje voor vakje, het liefst in zo min mogelijk beurten om allerhande schatten te veroveren.

Age of Booty is even overbodig als de nieuwe Pirates of the Caribbean-film, Dead Men Tell No Tales, die volgend jaar uitkomt. Dit spel heeft duidelijk de boot gemist.

    • Hans Klis