opvang

16.000 vluchtelingen wachten op een woning

Er is nog altijd een groot tekort aan woningen voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. meldt het AD. Dat blijkt uit cijfers van Opnieuw Thuis, een samenwerkingsverband van overheidsinstanties en woningcorporaties. Alleen de provincie Drenthe blijkt op schema te liggen bij de huisvesting van deze vluchtelingen. De provincie Groningen wist slechts 92 vluchtelingen onder te brengen in een huurwoning, 1.027 wachten daar nog op. Bij de grote steden zijn het vooral Amersfoort, Eindhoven, Haarlem, Groningen en Rotterdam die achterlopen. Amsterdam, Almere en Arnhem lopen wel op schema. Als gevolg van de achterstanden zitten er nog veel asielzoekers op dure plekken in asielzoekerscentra. Van de 34.000 asielzoekers daar wachten er 16.000 op een huis. (NRC)

    • Michiel Dekker