Lekker driehoekjes neerknallen

Oorlog kan voorbij zijn als je het echt wilt, zingt John Lennon in zijn iconische kerstnummer Happy Xmas. Wie diep.io speelt zou willen dat de oorlog die gevoerd wordt op het slagveld van hokjespapier nooit overgaat. Dit tankspel is van een grafisch boter-kaas-en-eieren-niveau, maar grijpt je bij je lurven alsof het de nieuwe Legend of Zelda is. diep.io is de onofficiële opvolger van het al even zo verslavende agar.io. Hier waadde je als microbe door een petrischaal om andere spelers op te slokken – alles fraai vormgegeven als eenvoudige bolletjes. In diep.io verruilt ontwikkelaar Miniclip de agar-voedingsbodem voor het slagveld. Je bedient een blauwe ronde tank en moet tegenstanders of andere geometrische vormen aan flarden schieten. Met elk level kan je je voertuig uitbreiden met snellere kogels of meerdere kanonnen. Maar word je opgeblazen, dan moet je opnieuw beginnen. Aan de eenvoud van het spel merk je dat dit eerst een succesvolle browsergame was. diep.io biedt een onbekommerde speelervaring die zo lang duurt als je goed bent. Een must op je smartphone.

Teksten: